Zelfgemaakte espresso machine

Vrijdag 24 juni even naar de World of Coffee geweest in het MECC, Maastricht. Bijzonder dat zo'n evenement naar hier is gehaald, dankzij koffiebranderij Blanche Dael.

We waren net te laat om de finale van de Latte Art te zien, het versieren van/met de melk in een cappucino. Wel zagen we zeer gepassioneerde barista's die irish coffee aan het maken waren, mooie show.

Opvallend vaak zag je filterkoffie, met mini boilertjes verwarmd met halogeenlampen voor de show, de nieuwe? trend Slow Coffee. Maar ook de fabrikant van de oer DE koffiezetmachine die nog steeds in Nederland gemaakt wordt. Duur apparaat maar door zijn koperen boiler en andere degelijke onderdelen gaat hij 20 jaar mee en is daardoor goedkoper en duurzamer dan al die goedkope machientjes die meestal gekocht worden.

Bijzonder leuk was een eigen gemaakt espresso apparaat van student design academy, Wouter Strietman. Nog niet rijp voor de markt, veel ambachtelijk koper, een handel zoals bij de beroemde Pavoni en dus zeer moeilijk in gebruik. Zo te zien heeft hij er wel aardig wat onderzoek in zitten.

Het lijkt me leuk om komend schooljaar met de andere FabLabs een prijsvraag uit te schrijven voor een zelf te maken koffieapparaat, zowel espresso als filter.

Daarnaast veel bonenleveranciers uit andere landen. Een gemoedelijke sfeer en absoluut niet commercieel.

Helaas weinig echt lekkere koffie, door het gebruik van kartonnen bekers of zou dat komen dat ik net als bij wijn geen professionele smaak heb?

 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont