United World College zoekt financiering voor 3D-printer

Afgelopen maandag (8/4) was er een klas van het United World College Maastricht op bezoek om kennis te maken met digital fabrication en de mogelijkheden van ons FabLab.

Leerlingen en docenten waren zeer enthousiast en ze gaan op zoek naar financiering van hun eigen 3D-printer, 3D-scanner en lasersnijder. Mocht je nog sponsoren weten of willen helpen bij het opzetten van een crowdfunding project laat het ons dan svp weten!

Meer info over UWC:
United World College (UWC) is een brede internationale educatieve beweging die zich inzet voor vrede en duurzaamheid.
UWC heeft een wereldwijde keten van middelbare scholen met leerlingen uit meer dan 140 landen. De eerste school, het UWC of the Atlantic in Wales opende haar deuren in 1962. Sindsdien zijn er over de hele wereld 11 scholen aan de UWC beweging toegevoegd.
Sinds 10 september 2009 is er een UWC in Maastricht. Zij krijgen binnenkort een prachtig nieuw gebouw bij de Geusselt.
UWC heeft als doel jongeren (leeftijd 16-18 jaar) uit verschillende landen en culturen samen te brengen om wederzijds begrip te stimuleren. Een academisch programma wordt gecombineerd met (fysieke) uitdagingen en dienstverlenende, maatschappelijke activiteiten.
UWC selecteert leerlingen vooraf op basis van motivatie en geschiktheid, ongeacht hun financiële positie. Een groot aantal sponsoren, overheid, bedrijven, stichtingen, alumni en overige privé-personen, stelt jaarlijks beurzen ter beschikking.
Alle UWC scholen en colleges vallen onder het Toezicht van de Internationale Board van UWC. De huidige president van de Internationale beweging is Koningin Noor van Jordanië. ZKH Prins Willem-Alexander is alumnus van UWC en beschermheer van UWC in Nederland.

Bron: wikipedia

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont