Mobiel FabLab komt binnenkort naar u toe!

Het staat al sinds 2009 op ons verlanglijstje maar pas in de zomervakantie hadden we tijd om er echt aan te werken, een mobiel FabLab om langs scholen, bedrijven en events te gaan.

Grote mobiele FabLabs lijken in eerste instantie aantrekkelijk zoals deze Amerikaanse trailer en de FabLabTruck hieronder.

Vorig jaar stonden we samen met FabLabTruck op Keramisto en viel het ons op dat we veel meer mensen konden helpen met ons standje dan er in de gigantische truck passen. De mensen moeten dus niet in een FabLab maar er omheen staan.

Hoe maak je dan een ludieke stand? Zo´n lange uitschuifbare marktkraam, bierwagen of iets zelf gemaakt zoals de bakfiets van Unfold waarop hun keramische printer staat? Maar dat zou plagiaat zijn.

Uiteindelijk vonden we een bakkersfiets, een 50 jaar oude Gazelle bakfiets met mooi gebogen kist. In 1994 een keer gerestaureerd dus hij fietst verrassend goed, behalve als het bergop gaat. Een mooie combinatie van old & new craftmanship!

Deze wordt nu voorzien van onze naam en logo, en krijgt de apparatuur ingebouwd. Het moet een compleet FabLab worden dus inclusief lasersnijder, 3D-printers, 3D-scanners, 3D-frees en vinylsnijder. Deksel omhoog, stroom aansluiten en werken maar!

We hopen hem volgende week al enigzins klaar te hebben voor de happening op het Vrijthof waar de jury van Culturele Hoofdstad komt kijken. Andere events waar je hem kunt zien zijn natuurlijk de maker faire Kerkrade, de FabLabCon 2013 in Aken, de Gulpener hopoogst etc.

Lijkt het u leuk om ons mobiele FabLab ook op bezoek te krijgen stuur dan een mailtje. We komen met onze aanhangwagen graag naar u toe!

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont