Maastrichter BreiCafe succesvol gestart

Afgelopen donderdag is het Maastrichter BreiCafe gestart met een volle zaal en gezellige sfeer in ons FabLab.

De initiatiefnemers Roxane en Mireille toverden het FabLab vantevoren in korte tijd om van een rommelige werkplaats naar een sfeervol BreiCafe.

Nadat de pers te woord was gestaan openden ze het BreiCafe officieel door samen enkele steken te maken met zeer dikke breipennen, origineel idee.

Diverse mensen zijn geholpen met hun breiwerk waaronder Eston Conrads, de enige man die durfde te breien ter plekke. We hopen dat dat er snel meer worden.

Daarnaast was er prachtig werk te zien van Kim Nijsten, Vilt a la Kim, die gespecialiseerd is in vilten.

Maartje de Boer van breistudio Strikks was ook aanwezig, zij zullen workshops gaan geven vanuit het FabLab met breimachines.

Ondanks internet research en navraag bij diverse breiwinkels en experts was het niet bekend dat er toch al een breicafe in Maastricht bestond. Reden om de naam van ons breicafe te veranderen in Maastrichter BreiCafe.
Het Maastrichts BreiCafe komt sinds kort bijeen in cafe Tribunaol en zijn te vinden via Facebook. Het contact is gelegd en een van hun leden, Farina Frank, was aanwezig. Hartstikke mooi dat het breien nu meer onder de aandacht komt in onze regio.

Ons Maastrichter BreiCafe start binnenkort met breilessen, de eerste aanmeldingen zijn binnen. Heb je ook interesse, beginner of gevorderd, meld je dan aan via ons contactformulier (binnenkort via hun site).

Het artikel van de Limburger is hieronder te lezen. Woensdag 1 februari is er een item over het Maastrichter BreiCafe op TVL te zien.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont