Haarfijn 3D-printen nu ook mogelijk bij FabLab

Tot nu toe maken we gebruik van FDM 3D-printers die in 1 kleur en met filament (draden) printen. Die staan ingesteld op 0,25 mm laagdikte om snel en nauwkeurig te printen. Eventueel kan de buitenkant geprint worden op 0,05 mm, het zogenaamde skinning.
Voor het 3D-printen met alle kleuren maken we gebruik van een SLS printer die met poeder print op een laagdikte van 0,2 mm. Deze huren we extern in.
Voor het heel precies printen moesten we ook dure printers elders inhuren maar dat hoeft niet meer! We hebben nu een DLP printertje in huis waarmee we zeer nauwkeurig kunnen printen. Letterlijk haarfijn want de laagdikte is die van een menselijk haar, 50 µm! (0,05 mm).

De Miicraft is een kleine DLP printer die uiterst nauwkeurig kan printen in acrylaat (redelijk stevig, veert enigzins). Werkt met een vloeistof (polymeren en monomeren) waardoor je complexe producten kan printen. Met LEDs wordt een afbeelding geprojecteerd op het scheidingsvlak van vloeistof en lucht alwaar dan het polymeer uithard. Wanneer het object in de linker kamer geprint is gaat het naar de rechterkamer waar het m.b.v. UV-licht uitgehard wordt. Daarna maken we het object schoon met alcohol. Dit proces moet veilig gebeuren zodat dit deze printer alleen door onze medewerkers bediend mag worden.
Met name geschikt voor sieraadproductie, kleine prototypes en medische toepassing.
(Bouwoppervlak 43 x 27 mm, 180 mm hoog, laagdikte 0,05 mm)

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont