FabLab Zuid-Limburg print carnavalsmedaille Mestreech 2012

Onder grote publieke belangstelling is Prins Han d'n Ierste, afgelopen zondag,  op de Markt van Maastricht, uitgeroepen tot Stadsprins 2012 door CV de Tempeleers.

Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, richt de gemeente Maastricht  dit jaar haar carnavalscampagne op de veel gebruikte carnavalskarren. De oproep aan de KARnavalsvierders is om geen karren mee te slepen op drukke plekken, karren die te groot zijn voor de massa en met risicovolle attributen erop, zoals gasbranders, fritures, barbecues etc! Dit alles onder het thema: Maothawwe!

Het thema wordt dit jaar voor het eerst ook gecommuniceerd via een ‘app’ die van 1 februari gedownload kan worden op een mobiele telefoon (iphone of android).

 

De komende weken zullen 100 carnavalsmedailles uitgereikt worden ¨wegens bijzondere verdiensten¨. Het FabLab kreeg de opdracht om van de poster hierboven een 3D-afbeelding te maken en een prototype medaille te printen. Onze medewerker Bram de Vries heeft in enkele uren tijd de 3D-tekening in Blender kunnen maken waarna het prototype in kleur geprint is, met veel details.

Afgelopen maandag vondt de presentatie van de posters, de app en de medaille plaats. Een PLA versie werd ter plekke geprint en overhandigd aan de Prins en de burgemeester die beide precies wilden weten hoe zo´n printer nu werkt.

Deze week zal het gieten van de 100 rechte medailles onderzocht en uitgevoerd gaan worden.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont