FabLab Zuid-Limburg gaat zich meer richten op uitvinders

FabLabs helpen bedrijven met innoveren. Door trainingen, beschikbaar stellen van betaalbare en professionele machines voor rapid prototyping en met de advisering rondom productontwikkeling.

Protospace, het FabLab in Utrecht, ontvangt veel uitvinders. Zij vormen tot wel 50% van hun doelgroep. Logisch omdat het kantoor van de NOVU, de Nederlandse Orde Van Uitvinders er naast ligt.

FabLab Zuid-Limburg wil ook bijdragen aan de innovatie van het Limburgse bedrijfsleven. We zijn lid geworden van de NOVU, met 1000 uitvinders als leden de meest innovatieve vereniging van Nederland. Het tijdschrift Vindingrijk is dus nu bij ons te lezen.

Voor leden die er de voorkeur aan geven om de vinding te verkopen of in licentie te geven heeft de NOVU begin 2010, samen met drie andere organisaties, iDexpress in het leven geroepen. Zij bieden ondersteuning bij het vinden van een passende marktpartij.

FabLab Zuid-Limburg helpt nu bij het opzetten van een Limburgse tak voor de NOVU. De eerste bijeenkomst zal in maart plaats vinden in ons FabLab. Meer info volgt.

Heeft u interesse in deze regionale kring laat dit dan weten via ons contactformulier.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont