FabLab Maastricht helpt FabLab Curacao op te zetten

In de Cariben zijn nog niet veel FabLabs dus helpt FabLab Maastricht graag mee als er een opgezet wordt.
In december 2012 opende FabLab Curacao met een mooie ruimte en een eerste 3D-printer, een UP Mini. De eerste cursus Blender is daar ook al gegeven.
In maart 2013 opende FabLab Paramaribo, meteen met alle apparatuur die een FabLab zich maar kan wensen. In 2012 bezocht een delegatie van dit FabLab de FabLabs in Amsterdam en Maastricht om over de apparatuur te praten. In januari kreeg Pieter van der Hijden een tweedaagse training bij ons. Hij helpt nu het FabLab in Paramaribo op te zetten.
En in april 2013 opende FabLab Tobago (bij Trinidad) ook met een eerste 3D-printer, een UP Mini. Een tweede is inmiddels onderweg en wij gaan binnenkort voor hun silverclay testen in onze keramiekprinter. Zij zijn gespecialiseerd in sieraden maken.

Deze week zijn Frits en Floris in Willemstad bij Stimul-IT, een stichting die het gebruik van ICT op het eiland Curacao stimuleert. Aan het eind van de week moet het Futurelab zoals dit FabLab heet up-and-running zijn.

Een druk programma:

Maandagmiddag wordt een Felix 2.0 printer in elkaar gezet. Ze willen dit binnen 4 uur doen.

Dinsdagochtend wordt die getest en dinsdagmiddag wordt er al een workshop 3D-printen mee gegeven.

Woensdagochtend wordt de FabScan in elkaar gezet en ´s middags is er een workshop vinylsnijden.

Donderdagochtend geven we ´s ochtends een presentatie voor het Kennisplatform.
´s Middags geven we de workshop 3D-scannen.

Vrijdagochtend is er een ontbijtsessie voor pers en bedrijfsleven, ´s middags een workshop 3D-ontwerpen op de computer en een presentatie voor de minister van Onderwijs.

Tussendoor zijn er nog afspraken met diverse organisaties, ook over het OLPC project wat hier gelopen heeft en waar een vervolg op moet komen.
 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont