FabLab doet mee aan Dag van de Architectuur 25/6

Elk jaar is er een Dag van de Architectuur. Dit keer is het thema 'Zelfverzonnen'.

Tijdens de Dag van de Architectuur krijgt het publiek de kans om architectuur te beleven. Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 25 en 26 juni 2011 te bezoeken.

FabLab Zuid-Limburg doet dit keer mee met een kleine tentoonstelling van maquettes en modellen die met de 3D-printer of lasersnijder gemaakt zijn. O.a. werk van Matthijs Stoffels en Addo Frints. Daarnaast is er een presentatie te zien van wat elders door FabLabs gemaakt is in samenwerking met architecten.

'Zelfverzonnen' gaat hier over (collectief) particulier opdrachtgeverschap, over wat niet-institutionele ontwikkelaars tot stand kunnen brengen, over bottom-up initiatieven. Architectuur bedacht ‘voor de lol van het maken’, uit gedrevenheid, betrokkenheid, engagement en waaraan de authenticiteit van de makers is af te lezen.

Te denken valt aan een artsenpraktijk, een initiatief voor gezamenlijke atelierwoningen, een collectieve woongemeenschap met een eigen theater en een café, een zorgvuldig ontworpen woningcomplex in een oude binnenstad op een plek die door de ontwikkelaars als onmogelijk werd beschreven, een buurtcentrum met een collectieve moestuin. Maar ook een particulier museum, een religieus centrum, een hotelketen of een schouwburg.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont