Eenvoudig 3D ontwerpen

Je zou graag een eigen ontwerp 3d printen maar 3d tekenen vind je te veel gedoe? Dat is nu geen probleem meer. Er zijn nu steeds meer "apps" voor je internetbrowser. Door een paar maten aan te geven en met een paar schuifjes te spelen kun je een basisontwerp helemaal naar je eigen smaak veranderen.Thingiverse Customizer Preview

Je hebt dus geen speciale software meer nodig en je hoeft geen ingewikkelde programma's te leren. Met het verschijnen van de Thingiverse Customizer komen er nu snel steeds meer basisontwerpen waarmee je miljoenen varianten kunt maken. Zoals bijvoorbeeld het basisontwerp hierboven. Hiermee kun je de dingen onder dit bericht maken en ook nog ringen, armbanden, kandelaars, pennenbakjes, asbakken, kerstballen, donuts etc.

Benieuwd? Volg deze link, registreer je, maak je ontwerp en klik op "create stl". De Customizer gaat dan een bestand voor je maken waar de 3d printer wat mee kan. Als het bestand klaar is komt hij bij je "things" en kun je het downloaden. Neem het mee naar het FabLab en maak een 3d print!

Meer Customizer basisontwerpen vind je hier en andere eenvoudige ontwerp apps vind je in dit artikel op 3ders.org.

verschillende versies van 1 basisontwerp

 

 

 

 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont