Dutch Design Awards open voor deelname

Vanaf 15-2-2012 zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste Nederlandse vormgeving, de Dutch Design Awards (DDA), voor inschrijving geopend. Ontwerpers die aan de competitie willen deelnemen, kunnen hun werk kosteloos inschrijven via de website van de organisatie.

Er worden Awards toegekend in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Nieuw dit jaar is de categorie Vrije vormgeving, waarvoor autonome ontwerpen uit alle disciplines in aanmerking komen. Daarnaast zijn er prijzen voor veelbelovend talent (MINI Young Designer Award), de publieksfavoriet (Public Award), de beste opdrachtgever (Beste Opdrachtgever Award), een belangrijk oeuvre (BNO Piet Zwart Prijs) en een spotlight op de beste ontwerpen van de toekomst (Future Concept). Kers op de taart is de prijs voor ‘het beste van het beste’ design van afgelopen jaar: The Golden Eye. Daaraan is behalve de eer ook een geldprijs van 20.000 euro verbonden.

Ontwerpers, ontwerpbureaus, architecten, producenten of opdracht-gevers kunnen via de website van de organisatie vóór 30 april werk inzenden dat in de periode tussen 1 mei 2011 en 1 mei 2012 is gecreëerd. Tegelijkertijd scouten ook speciale selectiecommissies werk voor de hoofdcategorieën, de MINI Young Designer Award en Future Concepts. Voor de Beste Opdrachtgever Award kunnen bureaus hun opdrachtgevers voordragen.

De aanmeldingen worden beoordeeld door commissies van professionals. Het werk wordt per categorie in twee rondes beoordeeld. Nadat eerst een voorlopige shortlist is bepaald, wordt het fysieke werk opgevraagd. Daarna wordt alles tentoongesteld en nogmaals kritisch bekeken. Dit leidt uiteindelijk tot een overzicht van finalisten. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door een internationale jury van design-specialisten. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een Awardshow op 20 oktober in Eindhoven.

Meer info klik hier.

 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont