Basisschool super enthousiast na bezoek aan FabLab

Vanochtend kregen we groep 4 van OBS de Spiegel in Maastricht op bezoek. 21 kids die huppelend binnen kwamen en het toch 1,5u volhielden met luisteren en kijken. Heel knap gezien de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Erg leuk om zo'n groep ademloos te zien kijken naar alle science fiction, zowel de gezichten van de kids als die van de jufs en moeders.

Na een korte presentatie kregen ze diverse filmpjes te zien waardoor het complexe verhaal wat visueler werd. Helaas nog teveel moeilijke woorden gebruikt, dat doen we volgende keer beter.

Daarna werd de groep in tweeen gedeeld, de ene kreeg les in 3D-ontwerpen met Google Sketchup, van Floris. De andere groep kreeg een rondleiding langs de werkende 3D-printer met allerlei geprinte voorwerpen, een werkende lasersnijder met voorbeelden en een robotarm die stenen stapelt. Indruk maakte het verhaal dat een laser gevaarlijk kan zijn voor je ogen, de rook bij het snijden maar vooral de robotarm. Die kwam het vaakst voor op de tekeningen die we achteraf kregen gemaild. 

Als afsluiting werd er in een kring gegeten en gedronken en kreeg iedereen zijn pasfoto gegraveerd in hout als sleutelhanger als aandenken. Groot succes. De juf kreeg een geprint handje mee en een gegraveerd school logo.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont