FabLab Maastricht

FabLab Maastricht is gespecialiseerd in betaalbaar 3D-printen. Onze eerste 3D-printer bouwden we in augustus 2010, de eerste workshop bouw je eigen 3D-printer hadden we februari 2011. Sindsdien hebben we vele merken 3D-printers gebouwd en getest. Door goed te kijken naar de problemen waar onze klanten tegenaan liepen wisten we waar de ideale 3D-printer aan moet voldoen. In 2012 zijn we begonnen met eigen 3D-printers te ontwerpen en te bouwen. Eerst een keramiekprinter, daarna een granulaat extruder (printen met korrels plastic) en nu een opvouwbare 3D-printer en een 3D-printer voor chocolade. We geven hierover wereldwijd adviezen.

We testen ook nieuwe materialen, in samenwerking met o.a. DSM en universiteit Leuven. Zo waren we de eerste die met biorubber konden printen, printen we naast ABS en PLA nu ook met porselein, nylon, glow in the dark, polyethyleen, SMA en binnenkort met high-engineering bioplastics.

December 2010 is het FabLab geopend, toen nog FabLab Zuid-Limburg geheten. Opgericht door stichting OpenWijs.nl, Maastricht University, Continium en Huiswerk Architecten.

In samenwerking met diverse andere partners en van oktober 2011 tot oktober 2014 gesponsord door de Provincie Limburg, ministerie van Economische Zaken en de EU.

We zijn ook te vinden op Twitter, Flickr, Facebook en LinkedIn.

Wil je reclame voor ons maken? Stuur dan de flyer onderaan deze pagina rond naar je kennissen die wellicht belangstelling hebben.

We richten ons op de hele provincie Limburg, de dichtsbijzijnde FabLabs zijn Aken, Genk en Eindhoven. Maar in de 2e helft van 2013 komen er FabLabs bij in Roermond, Sittard, Kerkrade, Heerlen, Venlo en Weert

Daarom hebben we een mobiel FabLab ontwikkeld zodat het voor meer partijen in de regio makkelijker wordt met dit concept in aanraking te komen.

 

Informatie voor bedrijven

FabLab Maastricht is een handelsnaam van Stichting FabLab Zuid-Limburg. Stichting FabLab Zuid-Limburg is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Limburg.
Kvknummer: 51428164
BTW nummer: NL 850009613B01
 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont