Wethouder Gerdo van Grootheest flexwerkt bij FabLab

Gerdo van Grootheest, wethouder van gemeente Maastricht voor o.a. ruimtelijke ordening, was vandaag te gast in ons FabLab. Elke maand werkt hij zo bij een andere organisatie om nader kennis te maken en inspiratie op te doen.
 
Na een korte rondleiding ter kennismaking met het concept FabLab is er gesproken over de kansen en bedreigingen van digital fabrication voor onze stad.
Daarna had hij enkele vergaderingen maar bij de lunch is er weer een uur gesproken over architectuur.
 
 
Peter Vandenboorn, architect en bestuurslid van ons FabLab, gaf zijn visie op de mogelijkheden van het printen van gebouwen. We hebben filmpjes van de verschillende methodes bekeken.
Gerdo was erg enthousiast en bereid het onderzoeksproject wat na de zomer moet starten te ondersteunen. Ook het t.z.t. plaatsen van een daadwerkelijk geprint gebouw in het Sphinxpark, ter lering ende vermaeck, sprak hem aan.
En Peter lichtte ook de verbouwplannen van Kumulus toe. De houten leslokalen achter het theatercafe worden gesloopt en vervangen door een strobalen gebouw van 2 verdiepingen hoog. Hier komen danslokalen die nu nog op de Brusselsestraat liggen hetgeen al snel tot grote besparingen zal leiden. Het ontwerp is goedgekeurd en ziet er prachtig uit. Wil je na de zomer meehelpen met de strobalen in te smeren met klei meld je dan aan!

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont