Veel belangstelling voor mogelijk FabLab Noord-Limburg

Donderdag 27 september was er bij Greenport / Floriade te Venlo een besloten bijeenkomst voor overheid en bedrijfsleven omtrent de levensvatbaarheid van een FabLab in Venlo. Een initiatief van Mirjam Jansen en John Zeiner, ondersteunt door Joland Slangen.

Met een tweetal lezingen werd duidelijk wat het concept FabLab is en welke mooie projecten voor kunst en bedrijfsleven vanuit een FabLab kunnen ontstaan. Een lezing van Frits Hoff, FabLab Zuid-Limburg en Keimpe de Heer van FabLab.nl / FabLab Amsterdam en Creative Learning Lab, zeer inspirerend. Beide lezingen zijn hieronder te zien op SlideShare:

 

De 3e lezing werd gegeven door Peter Brier van TNO. Hij is prive actief binnen diverse FabLabs en ontwikkeld mee aan foodprinters, hetgeen perfect past bij Greenport. In dat gebied ligt niet alleen een uitgestrekt kassengebied maar ook ZON, de grote veiling van groente en fruit. September 2013 opent de hogeschool HAS uit Den Bosch ook een vestiging in Venlo. De research zal dan o.a. over foodprinters gaan.

Na de lunch konden de deelnemers nog meedoen aan een smakelijke workshop Chocolade gieten (de Factorij / chocolade atelier No 49) en een workshop 3D-printen.

Tussen de bedrijven door werd er druk genetwerkt en gefilosofeerd omtrent het nieuwe FabLab.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont