Review UP! Plus 2 3D-printer

Dit is een 1e indruk, binnenkort volgt een update.

De zwarte UP! Mini draait bij ons vrijwel probleemloos sinds november. Ondanks het kleine printoppervlak wordt hij veel gebruikt omdat hij zo goed met ondersteuning in ABS print. En 99% van de prints zijn niet groter dan 12x12x12cm. Klanten vinden ook de software erg gebruiksvriendelijk, je hebt maar 1 programma nodig en de ondersteuning wordt automatisch berekend.

Reden om het nieuwe broertje de UP! Plus 2 aan te schaffen. Door zijn open structuur lijkt hij kleiner maar het printbed is iets groter, 14x14x13,5cm. Met zijn witte kleur heeft hij iets van een Apple en doordat hij open is kunnen bezoekers ook zien wat 3D-printen is. Nadeel van de open structuur is dat ABS meer krom zal trekken dan in de verwarmde kamer vna de Mini. Deze printer print in PLA maar kan ook ABS printen. Laagdikte is 0,15 mm wat zeker in wit als glad ervaren wordt (de Mini print met 0,2 mm en de andere printers op 0,25 mm). Ook hier weer de gebruiksvriendelijke software. Voor de echte techneuten is het jammer dat de software gesloten is zodat je niet alles kunt instellen.

De printer is ongelooflijk stil, alleen het ventilatortje hoor je licht zoemen. Net als bij de UP! Mini kun je grote prints maken door ze aan elkaar te lijmen. Dat gaat het makkeljkste als je ABS gebruikt, met aceton los je even de buitenste laag op en lijm je ze aan elkaar. We hebben dat al een keer gedaan met een kostbaar beeldje na te maken, dat werd zo echt dat we de foto´s niet mochten publiceren. Hieronder zie je de Eiffeltoren.

Ook deze printer maakt weer gebruik van normale spoelen filament zodat je niet vast zit aan een dure leverancier. Die zijn te krijgen in 20 standaard kleuren en tegen meerprijs in alle RAL kleuren.

De printer heeft automatische calibratie van het printbed (hoogte-instelling) en het printbed valt niet omlaag als de stroom opeens uitgezet wordt (klein nadeeltje van de Mini).

Conclusie: voor iedereen die 3D wil printen met zowel PLA als ABS een ideale printer. Een merk wat bewezen heeft duurzaam te zijn en gebruiksvriendelijk. Een echte desktop printer waarbij je ongestoord kunt werken tijdens het printen. Flink duurder dan de UP! Mini (1599,-€ i.p.v. 949,-€) waarbij we ons afvragen waar die meerprijs vandaan komt en of de meerprijs de moeite waard is.

Deze printer is binnen 24u leverbaar door onze partner 3D-FabShop.nl

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont