Mooie projecten van klanten en partners te zien tijdens opening

FabLab Maastricht (voorheen Zuid-Limburg) is sinds januari verhuisd naar Kumulus in de Herbenusstraat 89. Een uitstekende plek gezien de samenwerking met docenten van keramiek, sieraden etc, de samenwerking richting onderwijs EN de grote toeloop van allerlei klanten. We ontvangen nu ook wekelijks grote groepen uit het bedrijfsleven om te laten zien welke kansen (en bedreigingen) digital fabrication met zich meebrengt.

Nu we zijn uitgegroeid tot een professionele onderwijs & research organisatie vinden we het tijd voor een feestelijke opening.

U kunt tijdens de opening een aantal interessante zaken horen en zien:

Frits Hoff zal als directeur FabLab terugkijken naar wat we sinds december 2010 bereikt hebben.

Diverse projecten van klanten en partners zijn aanwezig met hun producten. Een mooi overzicht van wat in onze regio gebeurd met 3D-printers, lasersnijders etc. Hieronder een 3D-printer voor keramiek / porselein, een zelfbouwkit XL 3D-printer die tot 40 cm print, een 3D-scanner van 150,-€, printen met biorubber en bioplastic, printen met granulaat (korrels plastic), een geprinte onderkaak van titanium,  een chocoladeprinter, een print van een CT-scan van de hersenen van een mosasaurus, 3D-tekenen met je vinger op een iPad, precisie maquettes, in kleur geprinte maquettes, geprinte meubelen  op 1:1 schaal, lasergesneden meubelen, etc. etc.

Daarnaast kijk ik ook vooruit, welke projecten moeten dit jaar gestart worden zoals het 3D-printen van huizen, nieuwe 3D-print materialen i.s.m. DSM, printen met technisch keramiek, de koppeling met life sciences (3D-printen met stamcellen) etc.

Aan het eind van mijn presentatie zal ook een primeur getoond worden, een nieuwe 3D-printer die binnenkort in Maastricht in serie geproduceerd gaat worden, van een type dat nog nergens op de wereld verkocht wordt. Ontworpen door een student van 20 jaar.

Wethouder Aarts zal zijn visie geven over de maakindustrie toen, nu en in de toekomst. De nieuwe economische visie van Maastricht heet Made in Maastricht maar 3D-printen kwam er nog niet in voor. De Seniorenpartij heeft een motie ingediend dat dit er wel in moet komen en deze motie is aangenomen.

Gedeputeerde Lebens gaat in op wat het FabLab kan betekenen voor cultuur en de culturele hoofdstad. We zijn benieuwd hoe hij denkt over de rol die de nieuwe fablabs (Roermond, Sittard, Weert, Venlo, Kerkrade) in de provincie gaan spelen etc.

Beide heren zullen de ludieke openingshandeling verrichten.

i.v.m. de catering stellen we het zeer op prijs als u zich aanmeld.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont