3D-tekenen op je tablet in ons FabLab met Doodle3D

3D-printen is leuk maar je moet wel een ontwerp hebben om naar de printer te sturen. Je kunt iets downloaden, iets 3D-scannen maar het leukste is natuurlijk zelf tekenen op je PC, laptop of tablet.

Dat kan met diverse programma´s zoals Trimble Sketchup, Blender of de dure pakketten Rhino of Solid Works. Allemaal software waar je even voor moet zitten.

Rick Companje van FabLab Amersfoort heeft daar iets voor gevonden, Doodle3D. Tekenen op je tablet (nu nog alleen op de iPad), met je vinger en daarna naar de printer sturen (nu nog alleen met de Ultimaker). Een kind kan (letterlijk) de was doen!

Samen met het Continium gaan we een pilot doen met scholen. Vandaag hebben Alex en Monique de software op onze Apple computer geinstalleerd en gekoppeld aan een iPad en de Ultimaker. Binnen de korste keren deed alles het. Uiteraard kun je er niet alles mee maar het gaat erom even het gevoel te krijgen hoe het proces van idee - ontwerp -print gaat.

Monique heeft vervolgens gekeken of het ook via een Windows laptop werkt maar die software loopt nog niet lekker. Rick komt binnenkort langs om daarnaar te kijken en vooral naar de combi met andere printers. Zelf is hij ook bezig met een WiFi boxje wat alles straks nog simpeler maakt en meer geschikt voor groepen. Wil je Doodle3D zien en even kennismaken met Rick kom dan naar de opening op vrijdag 5 april tussen 16 en 18u.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont