22/6 Opening Maastricht-LAB, experimenteer mee met stadsontwikkeling

22/06/2012 12:45

(tekst Gemeente Maastricht)

Op 22 juni gaat het Maastricht-LAB (M’LAB) van start: een interactief en spannend proces waarin de overgang naar een nieuwe manier van stadsontwikkeling in Maastricht centraal staat.

Ook wordt dan het startsein gegeven voor de tentoonstelling ‘Stadsontwikkeling in Maastricht 1960 – 2030’. Hier wordt via structuurvisies van de afgelopen 50 jaar de transitie in stadsontwikkeling zichtbaar. Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van het Maastricht-LAB vanaf 12.45 uur in de Ridderbrouwerij (Oeverwal 3).

Wat is het Maastricht-LAB?

In het proces rondom de nieuwe structuurvisie Maastricht 2030 hebben we geconstateerd dat er echt een andere tijd is aangebroken in het verder ontwikkelen en bouwen aan Maastricht. Dat komt door het stagneren van de economische en demografische groei, maar ook omdat inwoners en ondernemers meer invloed willen hebben in het gebruik en de inrichting van de stad. Dat vraagt om een nieuwe manier van stadsontwikkeling.

Het M’LAB wil hiervoor een katalysator te zijn, een tijdelijke impuls van maximaal twee jaar, om dat te stimuleren. Centraal staat het op kleine schaal zoeken naar en leren van oplossingen via nieuwe vormen van samenwerking. 

Het M’LAB is van en voor de stad. Wij nodigen iedereen uit om mee te denken en te doen. Daarom zijn we op zoek naar mensen van verschillende achtergronden die samen de eerste stappen willen zetten in de proeftuin Maastricht. Via verschillende workshops, tentoonstellingen en symposia kunt u deelnemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtlab.nl.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont