21/4 Conference 3Dfoodprinting te Venlo

21/04/2015 10:00
21/04/2015 18:30

FabLab Maastricht is intiatiefnemer van een 3e congres (naast 3Dbioprinting en 3Dmaterials), dit keer over voedsel 3Dprinten.

Samen met partner Jakijama (bekend van het 3Dprinting event) en het LIOF organiseren we de 3Dfoodprinting conference in de Innovatoren te Venlo. Een regio die bekend staat om de innovatie op AgroFood, met o.a kassen die zeer energiezuinig zijn en voedselsupplementen.

FabLab Maastricht doet sinds 2013 veel onderzoek naar voedsel 3Dprinten en ontwikkeld momenteel diverse voedselprinters, oa voor smooth food (voor mensen met slikproblemen) en chocolade. We werken samen met o.a. gerenomeerde Michelin chefs, zie de 3dprintshow in Parijs.

Onder de sprekers:

·         Professor Mark J Post, Chair of Physiology, Maastricht University,  developed the world’s first hamburger from cultured beef in August 2013, for which he was awarded the World Technology Award 2013 for environmental impact of a novel technology.

·         Frits Hoff, Chairman Board Fablab Benelux and Fablab Maastricht about ‘experiences with affordable 3D Food Printing’

·         Pascal de Grood, CEO, Foodjet about industrial food processing with 3D food printing.

·         Pieter Debrauwer, Project Manager, TNO about ‘the EU project, PERFORMANCE, PERsonalised FOod using Rapid MAnufacturing for the Nutrition of elderly ConsumErs’. About 3D printing with smooth food.

·        Professor Luc de Witte, Maastricht University, impact of 3D foodprinting on patients

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont