17 mei 2014 Basiscursus Lasersnijden

17/05/2014 13:00
17/05/2014 16:30

In deze cursus, die gegeven gaat worden in kleine groepen, zult u leren hoe u van ontwerp tot product met de lasersnijder kunt werken.

Programma:

13.00u ontvangt met koffie/thee en vlaai. Rondje kennismaking.
13.10u uitleg bij verschillende objecten die met de lasersnijder gemaakt zijn, welke materialen kun je gebruiken, welke mogelijkheden zijn er allemaal met onze lasersnijder?
13:30u workshop over het gebruik van Inkscape, een gratis 2D tekenprogramma wat we gebruiken om een ontwerp voor de lasersnijder te maken. (en dit vervolgens zullen maken)
14:30u pauze, mogelijkheid om nog een kopje koffie te drinken.
14:45u workshop over het gebruik van 123D make, een gratis 3D programma, waarin we een 3D ontwerp om zullen zetten voor een bruikbaar bestand voor de lasersnijder.
15:30u mogelijkheid om een eigen kleine ontwerp uit te proberen op de lasersnijder
16:30u afsluiting

Tevens zullen we bij deze cursus de verschillende mogelijkheden laten zien. Dit doen we door middel van demonstraties met betrekking tot materialen en functies, maar we hebben ook een showcase waarin verschillende voorwerpen staan die reeds gemaakt zijn met onze lasersnijder, zodat u een duidelijk beeld kan vormen wat wel en wat niet mogelijk is.

Nadat we de mogelijkheden hebben laten zien van de lasersnijder zullen we u het een en ander bijleren om uw modellen uit Inkscape, Adobe Illustrator of een 3D tekenprogramma om te zetten in een optimaal ontwerp voor onze lasersnijder.

Aan het einde van de cursus geven we u nog de gelegenheid om uw eigen (kleine) ontwerp uit te snijden op onze lasersnijder zodat u in praktijk kan toepassen hoe u de lasersnijder moet bedienen en hiermee veilig kan werken.

Kosten: 95,-E per persoon, incl. BTW, koffie/thee met vlaai en het materiaal dat u nodig heeft voor uw eigen (kleine) ontwerp.
Studenten krijgen 50% korting.

De cursus wordt gegeven als er minimaal 5 aanmeldingen zijn (maximaal 10). Aanmelding via het formulier hieronder.

Groepen kunnen in overleg een op maat gemaakte cursus aanvragen via ons contactformulier.

Signups closed for this Event

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont