9/5 en 10/5 Europa om de hoek kijkdagen

09/05/2014 09:00
10/05/2014 16:00


In Nederland zijn er een heleboel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door de diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom organiseren we ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’.

Een uniek kijkje in de keuken
Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen een groot aantal projecten voor jou hun deuren om te laten zien wat zij precies doen. Veel van deze projecten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor het grote publiek, dus grijp tijdens de Kijkdagen je kans een neem een uniek kijkje in de keuken bij een project bij jou in de buurt.

FabLab Maastricht is ook mede gesubsidieerd door de Europese Unie (zie onderaan elke pagina), daarom zijn wij ook open.
Vrijdag 9 mei van 9 tot 17u
Zaterdag 10 mei van 13 tot 16u
Aanmelding niet nodig, wel handig zodat we voorbereid zijn op eventuele pieken in het bezoek. We willen u graag alle aandacht geven.

Programma:
Doorlopende presentatie van 15minuten over digital en personal fabrication. Met demo's van werkende lasersnijder, 3D-printer, 3D-scanner, etc en de producten die hiermee gemaakt worden. Gelegenheid tot het stellen van vragen. Enkele bezoekers mogen een klein product maken, kinderen voorrang.
Daarnaast is er de unieke kans om ons Lab te bezoeken. FabLab Maastricht is gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe 3D-printers en research naar nieuwe 3D-printmaterialen (i.s.m. partners).

Meest recente ontwikkeling is de ByFlow, een opvouwbare printer met verwisselbare printkop die nu al kan printen met ABS, PLA, nylon, PE, laywood, biorubber, keramiek en chocola. Deze 3D-printer heeft in 2014 de hoofdprijs gewonnen van de Europa om de hoek wedstrijd.
Binnenkort komt er ook een grote versie die 50x50x50 cm gaat printen.

Europa om de Hoek kijkdagen FabLab Maastricht from FabLab Maastricht on Vimeo.


 

Inschrijven is niet meer mogelijk

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont