7/3 Introductiecursus Lasersnijden, Maastricht, Limburg

07/03/2015 13:00
07/03/2015 16:00

Leer in 1 dagdeel de basis van lasersnijden en combineer het met een bezoek aan het bourgondische Maastricht. Ook leuk voor uw partner. Parkeren is slechts 1,-E en we geven u tips voor betaalbaar dineren of overnachten.

In deze cursus leert u hoe u van een ontwerp een product met de lasersnijder kunt maken. Lasersnijders zijn de meest gebruikte apparaten in FabLabs, snel, betaalbaar en gemakkelijk. Juist omdat we zijn opgegroeid in 2D denken is het eenvoudiger om met de laser te graveren en te snijden en dit eventueel later in 3D te assembleren.

Tijd: 13.00 - 16.00u

Programma:

13.00u ontvangt met koffie/thee/fris en vlaai. Rondje kennismaking.
13.10u uitleg bij verschillende objecten die met de lasersnijder gemaakt zijn, welke materialen kun je gebruiken, welke mogelijkheden zijn er allemaal met onze lasersnijder? (BRM 90125, 100Watt, kan platen aan van 240x122cm)
13:30u workshop over het gebruik van Inkscape, een gratis 2D tekenprogramma wat we gebruiken om een ontwerp voor de lasersnijder te maken. (en dit vervolgens zullen maken)
14:30u pauze
14:45u workshop over het gebruik van 123D make, een gratis 3D programma, waarin we een 3D ontwerp om zullen zetten voor een bruikbaar bestand voor de lasersnijder.
15:30u mogelijkheid om een eigen klein ontwerp uit te proberen op de lasersnijders. Bij grotere aantallen deelnemers moeten we een keuze maken.
16:00u afsluiting

Kosten: 75,-E per persoon, incl. BTW, koffie/thee/fris met vlaai en het materiaal dat u nodig heeft voor uw eigen (kleine) ontwerp.
Scholieren / studenten 50,-€.

Locatie: FabLab Maastricht, parkeren voor de deur (1,-E per dag), OV stopt 200m van de deur

Inschrijving via het formulier hieronder.

U kunt 25,-€ korting ontvangen als u zich met meerdere personen tegelijk aanmeldt. Om van de korting gebruik te maken dient u elke cursist apart aan te melden en voor uw naam een gemeenschappelijke vermelding te vernoemen. Bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, familienaam of de naam van de organisator. Dit zou dan bijvoorbeeld "FabLab; Jan Janssen" kunnen zijn.

Indien u deze cursus wilt combineren met de aanschaf van een lasersnijder krijgt u de cursus gratis. Wij leveren diverse merken lasersnijders, desgewenst met een servicekaart van 5 of 10u zodat u altijd uw vragen snel beantwoord krijgt zonder administratieve rompslomp. Een goede plugandplay lasersnijder (A3 formaat, 40W) leveren we al vanaf 1799,-.

Indien u dit wilt combineren met een weekendje Maastricht hebben we tips voor overnachten.

De cursus wordt gegeven door 3D Innovation Center, voortgekomen uit en partner van FabLab Maastricht.

De cursus gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.

Inschrijven is niet meer mogelijk

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont