18/5 t/m 20/5 D-day Design in Mosa Decor fabriek

18/05/2012 19:00
20/05/2012 19:00

Vorig jaar deden we als FabLab mee tijdes de Woon Beurs in het MECC. We waren toen verrast door de kwaliteit van de ontwerpers en de leuke sfeer. Een aanrader voor iedereen die van vormgeving houdt.

Van 18 t/m 20 mei is de Mosa Decorfabriek dé plek in Maastricht voor inspirerend en actueel design. Dan zal D-day neerstrijken onder het glazen dak van deze oude industriële omgeving. Opnieuw treedt een bataljon ontwerpers aan, met een scala aan producten. Producten die de ervaring van alledag betekenis geven, mooier maken, én leuker.

D-Day is een ongedwongen podium voor design. Ontworpen en gemaakt door creatieve professionals uit het achterland. Dit podium presenteert bijzondere producten op een eigenzinnige manier; een feest, een veiling, een expositie. Want design is geen luxe voor de happy few, maar een luxe voor iedereen. Stap op een van de fietsen van Lucas Brinkhaus; degelijk en handgemaakt. Opvallend door hun eenvoud. Net zoals de lichtobjecten van Enlightment Arts, robuust uitgevoerd in aluminium maar met de lichtheid van een mobile. Knipoog-design, in dit geval naar Rietveld.
Juist in tijden van crisis is er behoefte aan waardevolle producten. Zoals de handgemaakte mode van Davina: biologisch, fairtrade of gerecycled. Wie wil er geen vintage geluidsboxen in zijn tuin?, door Carolijn Slottje verbouwd tot hippe vogelhuizen. Of Koud Kunstje die dierbare objecten restylet en opnieuw stoffeert.

D-day is een designbeurs in volle ontwikkeling. In amper 2 jaar hebben we vier grote evenementen, honderden deelnemers en duizenden bezoekers achter de rug. Met als laatste hoogtepunt de WoonMooi beurs in het MECC Maastricht.

Hier enkele reacties:
“D-Day liet met een rebelse uitstraling duidelijk het verschil zien op de designbeurs!” (Mirjam, Deelneemster).
“D-Day heeft mij persoonlijk zoveel gegeven dat het nog niet helemaal te bevatten is, (…) een warme leerschool” (Davina)
“Het wordt tijd voor de Hester trofee voor het beste product.” (Clemens)
“De presentatie tijdens D-day lijkt wel op een festival. Een ‘groene weide’ vol producten die eigenzinnig betekenis geven aan design.” (Jan)

Jan Smeets

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont