3D-scannen voor reproductie

Nu de prijzen voor goede 3D-scanners flink gedaald zijn willen veel mensen ook 3D-scannen. Wij gebruiken 2 scanners:

  • Kinect for Windows: handscanner om in 2 minuten iemands hoofd of body te scannen, voldoende gedetailleerd voor een kleine 3D-print.
  • David SLS-1 scanner: semi-professionele 3D-scanner waarmee we zeer gedetailleerd kunnen scannen. Alles wat minimaal 7 seconden stil kan blijven staan en niet te glanzend is (zwarte piano lak of goud lukt meestal niet) is hiermee te scannen. We kunnen een niet hechtend poeder gebruiken om een glanzend voorwerp mat te maken. Deze scanner scant het beste op afstand van 3 tot 50 cm, maximaal 200 cm.

object van 4mm met slotje van 0,5mm, zie forum David

een wesp, zie forum David

Grote objecten zijn mogelijk maar complex, kijk b.v. naar het verhaal over een auto op het forum David. Foto's zijn helaas niet meer online.

Op het forum vind je veel uitleg.

Beide 3D-scanners kunnen wij leveren incl. training via onze partner 3D-FabShop.nl

De Kinect gebruiken we ook vaak voor demonstraties of op scholen.

De David wordt veel gebruikt voor of door klanten. De scan zelf duurt minimaal 7 seconden per opname, voor 360 graden gemiddeld 30 tot 90 minuten en vergt nog nabewerking. Voor het beste resultaat werken we in bijna donker.

We scannen hiermee ook zeldzame beelden van musea of kerken waarna we een exacte kopie kunnen printen als het formaat niet te groot is. Zo is er een beeldje van Jan van Steffesweert gekopieerd en beschilderd door een expert, zo fraai dat het verboden werd om er foto's van te maken. Het beeld is in 5 stukken geprint van ABS en naadloos aan elkaar gelijmd met aceton.

  • We hebben ook een full-body 3D-scanner . Je staat dan op een schijf en de 3D-scanner draait in 3 minuten om je heen zodat je zelf rustig stil kunt blijven staan voor het beste resultaat. Daarmee wordt het mogelijk je maten exact op te meten (ideaal voor modeontwerpers of maatwerk kleding) of een beeldje van jou of iemand anders in kleur uit te printen. Of om grote objecten goed te 3D-scannen. Tegen meerprijs doen we dit ook op locatie.
  • We kunnen ook echobeelden van een foetus omzetten naar een 3D-print, ideaal voor toekomstige ouders of grootouders.
     
  • En dicom files van CT-scan van een fossiel wat nog in de steen zit omzetten naar een 3D-print. Zo hebben we de hersenen van een mosasaurus op ware schaal uitgeprint.
     

Bekijk enkele voorbeelden in onze vitrine en vraag om een toelichting.

Wil je zelf 3D-scannen volg dan de basiscursus 3D-scannen van onze partner 3Dinnovationcenter.nl

 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont